Misjonsmuseet

Misjonsmuseet er Stavangers eldste museum. Det ble etablert i 1864 samtidig som Misjonshøgskolen fikk nytt bygg. Museet har rundt 5 000 gjenstander i sine samlinger, 1 300 av disse er utstilt. Samlingene inneholder gjenstander av etnografisk og misjonshistorisk interesse fra de land hvor Det Norske Misjonsselskap har hatt en misjonsvirksomhet: Sør-Afrika, Madagaskar, Kamerun, Mali, Etiopia, Kina, Hong-Kong, Taiwan, Japan, Thailand og Brasil.

Misjonsmuseet er lokalisert i underetasjen av fakultetsbygget på MHS og er åpent for besøk etter avtale. Misjonsarkivet overtok i 2011 driftsansvaret for museet, og spørsmål om omvisning m.v. rettes til arkivleder Gustav Steensland.

Visekongedrakt fra Kina. Datering: før 1911.
Strutseegg (venstre) sammenlignet med egg fra utdødd elefantfugl fra Madagaskar
Fedrealter[ Klikk for større versjon ]

"Jeg valgte et semester i utlandet for å få det meste ut av studietiden min. Å dra på utveksling gir deg muligheten til både å få reise samtidig som du studerer. Du får også utforske den akademiske verden andre steder en hjemme i Norge. Som utvekslingsstudent får du ikke bare treffe og danne nettverk med studenter fra vertslandet du besøker, men også andre utvekslingsstudenter fra hele verden!"

Veronica Nysted Montgomery

MHS video

Se denne og flere videoer på MHS sin YouTube-kanal

Kalender

Ma. 25. april – 6. mai

Studieuker

Ma. 9. – 20. mai

Eksamensuker

On. 25. mai 14:15
► Rom 223

AMU

On. 8. juni 08:15
► Rom 223

UU