Misjonsmuseet

Misjonsmuseet er Stavangers eldste museum. Det ble etablert i 1864 samtidig som Misjonshøgskolen fikk nytt bygg. Museet har rundt 5 000 gjenstander i sine samlinger, 1 300 av disse er utstilt. Samlingene inneholder gjenstander av etnografisk og misjonshistorisk interesse fra de land hvor Det Norske Misjonsselskap har hatt en misjonsvirksomhet: Sør-Afrika, Madagaskar, Kamerun, Mali, Etiopia, Kina, Hong-Kong, Taiwan, Japan, Thailand og Brasil.

Misjonsmuseet er lokalisert i underetasjen av fakultetsbygget på MHS og er åpent for besøk etter avtale. Misjonsarkivet overtok i 2011 driftsansvaret for museet, og spørsmål om omvisning m.v. rettes til arkivleder Gustav Steensland.

Visekongedrakt fra Kina. Datering: før 1911.
Strutseegg (venstre) sammenlignet med egg fra utdødd elefantfugl fra Madagaskar
Fedrealter[ Klikk for større versjon ]

Jeg valgte å ta mastergraden i Globale Studier på MHS fordi jeg visste at dette ville gi meg muligheten til å oppleve interkulturelle relasjoner i praksis og fordype meg i religionsstudier i mastergraden. I tillegg setter jeg pris på at MHS er en mindre institusjon hvor det er lett å komme i kontakt med andre studenter, forelesere og veiledere. Jeg er veldig fornøyd med valget jeg har tatt!

Suzy Fleurette Nnomo

MHS video

Se denne og flere videoer på MHS sin YouTube-kanal

Kalender

To. 30. okt. – 2. nov.

Misjonskonferansen "UT"

On. 5. nov. 08:30

Stabsdag

Ma. 10. nov. 11:00
► 213/14

Dagsseminar om funksjonshemming og teologi

Ti. 11. nov. 11:30
► Kafé Misjonæren

Community Lunch